3. joulukuuta 2017

1. Adventtisunnuntai: Puolukka-valkosuklaakakku



Tämä ihanan mehevä ja maukas kahvikakku aloittaa Taikinatassun adventtikalenterin. Luvassa on neljä herkullista joulureseptiä jokaisena adventtisunnuntaina. Puolukka-valkosuklaakakku valmistuu pienellä vaivalla joulun kahvipöytään, tai läheisille joulumuistamiseksi. Kakku kannattaa leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin maku ehtii tasaantua, mutta kakku on edelleen kostean mehevää. Reseptin löysin täältä.


  • 150 g voita
  • 200 g kermaviiliä
  • kananmunaa 
  • 130 g valkosuklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 200 g kohmeisia puolukoita

  • valkosuklaata koristeluun

  • Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää kermaviili ja kananmunat voisulan joukkoon ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Rouhi valkosuklaa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi puolukat ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun (n. 2 l ) rengasvuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla n. tunti, kunnes kakun pinta on kauniin kullanruskea, kakku tuntuu koskettaessa kimmoisalta eikä tikkuun tartu raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti