1. maaliskuuta 2017

Salted caramel cheesecake-piirakka



Salted caramel cheesecake on tällä hetkellä yksi kuumimpia leivontatrendejä. Meilläkin sillä herkuteltiin jo toista kertaa ja olen jäänyt tähän ihanuuteen aivan täysin koukkuun. Makean ja suolaisen yhdistelmä toimii aina ja kaikki kinuskileivonnaiset ovat vastustamattomia, eikä tämä piirakka tee siinä poikkeusta. Ohjeen tähän ihanaan herkkuun löysin täältä.



Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Pinnalle:
sormisuolaa

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos voidellun 24 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää joukkoon sokerit ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Lisää sitruunamehu ja suola. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sokeita huolellisesti tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista 160 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes täyte ei hylly enää liikuteltaessa. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Mittaa kinuskin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllö hämmennellen, kunnes kinuski on kiinteää ja kauniin väristä. Valmis kinuski jää pisaran muotoon jäähtyneen kakun pinnalle. Anna kinuskin jäähtyä hetki kattilassa ja kaada sitten kakun pinnalle. Tasoita pinta. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa pöydällä ja siirrä sitten yöksi jääkaappiin. Ripottele akun pinnalle hiukan sormisuolaa ennen tarjoilua. 








5 kommenttia:

  1. Teitkö tämän ihan tavalliseen piirakkavuokaan vai irtopohjavuokaan?
    Näyttää todella hyvältä!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on irtopohjainen piirakkavuoka, paistoin piirakan siinä. Muussa tapauksessa suosittelen käyttämään tavallista irtopohjavuokaa, niin piirakan saa nätisti tarjolle. Pienenä varoituksen sanana, se myös on super hyvää ja siihen jää koukkuun. :)

      Poista
  2. Tämä on kyllä aivan ihanaa! ♥ Todella kauniita kuvia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Tää on ihan lemppari herkku tällähetkellä. ♡

      Poista
    2. Kiitos ihanasta kommentistasi! Tää on ihan lemppari herkku tällähetkellä. ♡

      Poista