10. maaliskuuta 2017

Kaurasämpylät



Arkiset kaurasämpylät muotoutuivat hauskaksi kukkaseksi, joka sai koristeekseen erilaisia siemeniä, sekä juustoraastetta. Sämpylöiden koristelua voi varioida ja vaihdella mieltymysten mukaan, tai jättää kokonaan poiskin. Sämpylätaikinaan lisätyt kaurahiutaleet tekevät sämpylöistä ruokaisia ja täyttävämpiä, kuin pelkät vehnäsämpylät. Sämpylöiden resepti täältä. Tällä reseptillä valmistuu yksi kukkanen.


½ dl maitoa
vajaa pussi kuivahiivaa (n. 11 g)
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
 vehnäjauhoja n. 4 ½ -5 dl
 kaurahiutaleita n. 1 ½ dl
1 rkl voisulaa tai öljyä

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen maito ja sekoita joukkoon hiiva sekä hunaja. Anna seistä n. 10 minuuttia. Lisää suola, kaurahiutaleet sekä reilu puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää rasva vaivauksen loppuvaiheessa. Valmis taikina on kimmoisa eikä tartu käsiin. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia. Jaa taikina 7 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Asettele sämpylät kukkasen muotoon ja anna kohota n. 30 minuuttia. Voitele sämpylöiden pinta vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä, jauhoja, kaurahiutaleita tai juustoraastetta. Paista sämpylöitä 210 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti