19. maaliskuuta 2017

Hampurilaissämpylät



Kotitekoiset hampurilaiset ovat herkullista viikonloppuruokaa silloin tällöin. Sämpylät ovat hampurilaisissa keskeisessä asemassa, jos sämpylät tekee itse tulee ateriasta vielä entistäkin herkullisempi. Löysin Peggyn blogista aivan mahtavan reseptin hampurilaissämpylöihin. Sämpylät on melkoisen aikaa vieviä valmistaa, mutta aktiivista leipomista näissä ei ole perus sämpylöitä enempää. Valmiit sämpylät ovat juuri sellaisia, kuin hampurilaissämpylöiden kuuluukin, pehmeitä, ilmavia, kauniin värisiä ja riittävän suuria. Tällä ohjeella valmistuu 8 suurta hampurilaissämpylää.


1 1/2  dl vettä
6 rkl maitoa
3 tl kuivahiivaa
3 rkl sokeria
12 dl vehnäjauhoja 
3 tl suolaa
60 g pehmeää  voita
4 pientä munaa

1 kananmunamuna
tilkka vettä

Seesaminsiemeniä


Lämmitä maito, sekä vesi n. 42 asteiseksi. Mittaa nesteen joukkoon hiiva ja sokeri. Anna seoksen seistä n. 15 minuuttia. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja suola. Nypi joukkoon voi. Vatkaa munat kevyesti. Kaada kulhoon hiivaseos sekä munat. Sekoita huolellisesti. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja on sileää. Valmis taikina on pehmeää, muttei tartu käsiin. Lisää tarvittaessa jauhoja. Pyöritä taikina palloksi ja anna sen kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinalla peitettynä n. 2 tuntia. Jaa taikina kahdeksaan yhtäsuureen osaan ja pyörittele palloiksi. Kohota sämpylöitä vielä pellillä,  liinan alla n. 2 tuntia. Sekoita kananmunan joukkoon tilkka vettä ja voitele kohonneet sämpylät varovasti. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä 200 asteisessa uunissa n. 10-12 minuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. 



Meillä hampurilaisten välissä oli tälläkertaa pulled porkkia sekä coleslaw salaatia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti