13. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 13: Kolmoispähkinät



Joulukalenterin 13. luukusta löytyy kolmoispähkinöitä. Näitä pähkinäisiä herkkuja on joissakin markettien konvehtirasioissa ja katoaa ainakin minun toimesta alta aikayksikön. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis maitosuklaalla kuorrutettuja hasselpähkinöitä. Pähkinöiden ohje on Leivotaan lehdestä 7/2014.


100 g hasselpähkinöitä
200-250g maitosuklaata
20 g tummaa suklaata

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä pähkinät pellille ja paahda niitä 10 minuuttia tarkasti valvoen, etteivät pähkinät pääse palamaan. Ota pähkinät pois uunista ja anna niiden jäähtyä hetki. Hiero pähkinöistä kuoret pois pyyhkeen sisällä.
Rouhi maitosuklaa ja kaada puolet siitä kulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa, vesihauteessa sulatettaessa astian tulisi olla kattilaa suurempi, jolloin höry ei pääse suklaan joukkoon. Kaada kuoritut pähkinät suklaan joukkoon ja sekoita huolellisesti. Nostele pähkinöitä kolmen pähkinän ryhmissä leivinpaperille. Siirrä pähkinät jääkappiin jähmettymään n. 10 minuutiksi. Sulata loppu suklaa vesihauteessa. Upota jähmettyneitä pähkinöitä suklaaseen haarukan avulla. Nosta pähkinät pois suklaasta ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Nostele pähkinät takaisin leivinpaperille ja siirrä taas jääkaappiin jähmettymään. Sulata tummasuklaa. Annostele suklaa spritsauspussiin ja koristele jähmettyneet pähkinät suklaaraidoilla. Siirrä pähkinät jääkaappiin jähmettymään. Valmiit pähkinät säilyvät parhaiten viileässä, sillä temperoimaton suklaa pehmenee huoneenlämmössä nopeasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti