10. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 10: Taatelileivokset



Kymmenennen päivän luukusta löytyy meheviä taatelileivoksia. Taatelikakku kuuluu peristeisesti joulun kahvikakkuihin. Tälläkertaa halusin leipoa taatelikakun leivosten muotoon. Raikas kuorrute kruunaa mehevät, jo sellaisenaankin todella herkulliset leivokset. Voit paistaa leivokset tartalettivuokien sijaan muffinivuoissa, tai uunivuoassa. Ohjeen näihin leivoksiin löysin täältä.


Taikina
1 pkt taateleita (250 g)
2 ½ dl vettä
100 g voita
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute
100 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua inkivääriä


Mittaa taatelit ja vesi kattilaan. Keitä matalalla lämmöllä, kunnes taatelit ovat pehmenneet, noin 15 minuuttia. Soseuta taatelit sauvasekoittimella.
 Kuutioi voi ja lisää kuumaan taateliseokseen. Sekoita, kunnes voi on sulanut.
Lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Lisää munat yksitellen ja sekoita huolellisesti.
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Annostele taikina vuokiin, jätä n. 1/3 tyhjää. Jos paistat leivokset uunivuoassa (20x30cm) voitele vuoka ja  vuoraa pohja leivinpaperilla. Paista 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia paistovuoasta riippuen. Kypsä leivos tuntuu kimmoisalta ja puutikkuun ei tartu taikinaa. 

Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon muut kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneiden leivosten/pohjan päälle. Leikka leivos terävällä veitsellä paloiksi. Säilytä viileällä. Taatelileivokset vain paranevat vanhetessaan, 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti