18. elokuuta 2016

Supernopea oreo- kakku


Oreot on olleet jo jonkin aikaa hitti erilaisissa leivonnaisissa. Tälläkertaa niitä löytyy supernopean kakun pohjasta, täytteestä sekä koristelustakin. Jos kaipaat helppoa, nopeaa ja herkullista kakku reseptiä niin tämä oreo- kakku on hyvä valinta. Kakku valmistuu alle puolessa tunnissa ja on heti valmis tarjoiltavaksi. Kakku maistuu varsinkin oreoiden ystäville, mutta on hauska tarjottava myös muille. Oreot voi vaihtaa myös esimerkiksi mintun makuisiin dominoihin, jolloin kakusta tulee ihanan raikas. Ohjeen tähän helppoon pika kakkuun löysin Makeaa - blogista.



Pohja 
150 g oreoita
40 g voita sulatettuna

Täyte
150 g suklaatäytekeksejä
350 g mascarpone-juustoa
4 dl kuohukermaa
3/4 dl tomusokeria
1 rkl luontaista vaniljasokeria

Koristelu
n. 1 dl kermaa
sokeria
6 oreo- keksiä

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Aseta irtopohjavuoan (n.18 cm) reunus tarjouluvadille. Painele keksi-voiseoks vuokaan tiiviiksi pohjaksi. 

Rouhi keksit paloiksi. Mittaa kulhoon mascarpone sekä kerma. Siivilöi joukkoon sokerit ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keksirouhe ja vaahdota, kunnes seos on jämäkkää ja pysyy hyvin muodossaan. Älä vaahdota kuitenkaan kauemmin, kuin on tarpeellista. Lusikoi täyte vuokaan pohjan päälle mahdollisimman tiiviisti. Tasoita kakun pinta. Poista vuoka varovasti kakun ympäriltä. 

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun päälle kuusi ruusuketta. Paina keksit ruusukkeiden keskelle.



1 kommentti: