5. elokuuta 2016

Pizzapuustit


Pizzapuustit on uudenlainen suolainen herkku joka soveltuu mainiosti vaikkapa illanistujaisiin suolaiseksi tarjottavaksi. Pizzapuustit leivotaan tavallisten korvapuustien tapaan, mutta tälläkertaa pohjalle ei levitetäkkään kanelia ja sokeria vaan pizzan täytteitä. Täytteiksi valitsin perinteisimmät pizzan täytteet kinkun ja ananaksen. Täytteitä voi vaihdella mielen mukaan tai lisätä vaikkapa aurajuustoa tuomaan makua. Liikaa täytettä puusteihin ei kuitenkaan kannata laittaa. Kastikkeena käytin tomaattisosetta, jolloin puusteista ei tule vetisiä. Olen leiponut muffinivuoissa paistettavia pizzakierteitä ennenkin, mutta tälläkertaa halusin kokeilla korvapuustimaista muotoiluia. Kokeilu osottautui onnistuneeksi, sillä ainakin omasta mielestäni korvapuustin muoto suolaisessa leivonnaisessa on hauska ja tuo samalla mukavaa vaihtelua. Muodon lisäksi pizzapuustit ovat myös todella maukkauta ja ihanan pehmoisia. Taikinan tein Hellapoliisin pizzakierteiden ohjeella. Tällä reseptillä valmistuu n. 18 pizzapuustia.



Pizzataikina
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

25 g hiiva
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike
1 dl tomaattisosetta
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl oreganoa
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria rouhittuna

n. 3dl juustoraastetta
n. 200 g kinkkusuikaleita
1 prk ananasta

kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä



Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja ei tartu käsiin kiinni. Anna taikinan kohota 20 minuuttia peitettynä. Valmistele sillä aikaa täytteet. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Hienonna ananas ja valuta siiviläsä. 

Kauli kohonnut taikina ohueksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä tomaattikastike taikinalle. Ripottele päälle juusto, kinkku sekä ananas. Kääri taikinalevy tiiville rullalle ja leikkaa n. 2 cm paloiksi. Paina peukaloilla aivan palojen pohjaan saakka. Nosta puustit pellille ja kohota n. 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pizzapuustit ovat kauniin värisiä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti