22. heinäkuuta 2016

Suklainen rocky road piirakka




Rocky road, tuo kaikille tuttu suklaaherkku on jalostettu tässä reseptissä herkullisen suklaapiirakan muotoon. Rocky roadin ideanahan on sekoittaa suklaan joukkoon erilaisia suolaisia ja makeita sattumia, kuten suolapähkinöitä, vaahtokarkkeja sekä keksin paloja. Tämä piirakka koostuu mutakakkumaisesta mehevästä suklaapohjasta, jonka päälle tulee reilu kerros suklaata, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Piirakka on super helppo leipoa ja siitä syntyy vain vähän tiskiä. Rocky road respteissä parasta on niiden muokattavuus omaan makuun sopiviksi, sillä sattumia voi vaihdella rajattomasti. Olen julkaissut aiemmin muitakin rocky road reseptejä, rocky road kuppikakut, sekä jouluiset rocky roadit. Tämän piirakan ohjeen löysin pullahiireltä. Lisäsin alkuperäiseen reseptiin suolapähkinät, sillä minusta ne sopivat mainiosti tasapainottamaan piirakan makeutta.



Pohja
200 g voita
7 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
4 1/2 dl kerma-maitoa
2 kananmunaa
200 g pähkinäsuklaata

Rocky road päällynen
200 g pähkinäsuklaata
150 g pieniä vaahtokarkkeja
1- 1 ½ dl suolapähkinöitä


Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kuivien aineiden joukkoon kerma-maitoseos, kananmunat sekä hieman jäähtynyt voi. Rouhi suklaa ja lisää joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi  ja levitä uunipellille  leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa ensin noin 20 minuutin ajan. 

Sekoita kulhossa rouhittu suklaa, vaahtokarkit sekä pähkinät. Levitä seos piirakkapophjan päälle. Nosta piirakka vielä takaisin uuniin ja paista 5-10 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ja suklaa ovat sulaneet hiukan. Piirakan leikkaaminen paloiksi on helpointa, kun se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti