11. kesäkuuta 2016

Raparperi- vaniljapiiras kauramurulla



Olen aina ollut raparperin ystävä. Muistan kun pienenä syötiin raparperipaloja sokeriin kastettuna. Kevät talvella aina odotan, että pääsee taas leipomaan herkkuja raparperista. Muutama vuosi sitten kehittelin tämän piiraan alunperin omenaiseksi versioksi. Viimekeväänä vaihdoin omenan tilalle raparperin ja nyt raparperi sesongin ollessa parhaimmillaan halusin leipoa jälleen raparperiversiota tästä herkullisesta piiraasta. Raparperin seurana tässä maukkaassa piiraassa on omenahilloa sekä vaniljakreemiä. Piirakka on koottu murotaikinapohjan päälle ja se kruunataan reilulla kerroksella kauramurua. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan sekä raparperi, että omenaversiota. Ohje on tarkoitettu n. 24 cm vuokaan



Murotaikinapohja
100 g  pehmeää voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte
n. 1 ½ dl omenahilloa
2 dl raparperiä viipaloituna/ 1 iso omena kuutioituna
n. 1 ½ dl valmista vaniljakreemiä

Kauramuru
70 g pehmeää voita
2 ½ dl kaurahiutaleita
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Valmista ensin murotaikina. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri tasaiseksi. Lisää muna huolellisesti sekoittaen. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseski. Nosta taikina jähmettymään jääkaappiin 15-20 minuutiksi.

Voitele vuoka kevyesti ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 

Levitä pohjan päälle omenahillo. Ripottele omenahillon päälle raparperi siivut/ omenakuutiot. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä raparperikerroksen päälle.

Sekoita kauramurun ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi ja ripottele piiraan pinnalle.

Paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes piiraan pinta ja reunat ovat kauniin kullanruskeat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti