16. toukokuuta 2016

Mango-kookostäytekakku



Tämä kakku kätkee sisälleen mangon ja kookoksen raikkaat ja trooppiset maut. Kakku oli todella maukasta ja ihanan erilaista mansikkakakun jälkeen. Suunnittelin kakun täytteet mangon ja kookoksen ystävälle, kakku oli todella mieluinen. Kakussa on tavallinen täytekakkupohja ja kermapursotukset. Pursotuksiin en ole täysin tyytyväinen, sillä käytin eri kermaa, mitä yleensä. Minulla ei ollut käytössä myöskään ruusupursotuksiin parasta tyllaa, Wiltonin M1.stä. Pohjan ohjeena käytin jälleen tätä ja kookosmousseen tätä ohjetta. Mango mousse on tehty samalla ohjeella, kuin mansikkamousse. Kookostäytettä jäi ehkä n. 1/3 yli, jos haluat tehdä pelkän kookoskakun täyte riittää yksinkertaisena.


Kakkupohja

5 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
(1 tl leivinjauhetta)

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun vuokaan (24 cm) ja paista 175 asteessa n. tunti. Valmis pohja tuntuu kimmoisalta koskettaessa, tikkuun ei tartu taikinaa. 


Mangotäyte 24 cm kakun yhteen väliin

11/2 dl kermaa 100 g tuorejuustoa 125 g maitorahkaa 200 g mangososetta 1 dl vaniljakreemijauhetta tomusokeria vaniljasokeria

Valmista mangotäyte. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka sekä mangosose. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma, vaniljakreemijauhe sekä makusi mukaan sokeria ja vaniljasokeria. Sekoita tasaiseksi. 

Kookostäyte 24cm kakun yhteen väliin, tai kahteen väliin ohuesti

2 liivatetta
100g maustamatonta tuorejuustoa 1 dl kookoskermaa n. 1 dl tomusokeria 2 dl kermaa 1 kananmunanvalkuainen tilkka vettä

maitoa
vaniljasokeria

kermaa pursotuksiin


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kookoskerma ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös munanvalkuainen napakaksi vaahdoksi, ja kääntele vaahto sen jälkeen varovasti kerman joukkoon. Purista liivatteista vesi pois, kiehauta kattilassa tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Anna liivatesulan jäähtyä hetki ja kaada sen jälkeen ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Yhdistä kerma-valkuaisseos ja tuorejuustoseos, kääntele varovasti sekaisin.


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja nosta pohjakerros vuoan pohjalle. Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta pohja. Nostele kostutetun pohjan päälle mangomousse ja levitä tasaiseksi. Nosta päälle toinen kerros ja kostuta.  Nostele pohjan päälle kookostäytettä (minulla jäi noin 1/3 täytteestä yli) ja tasoita pinta. Nosta vuokaan kolmas kerros ja kostuta. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään. (Itse teen kakun tähän vaiheeseen edellisenä päivänä ja annan kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen kuorrutusta ja tarjoilua.) Siirrä kakku tarjoiluvadille. Levitä kakun pintaan ja reunoille ohut, "murukerros" kermaa. Pursota kakun pintaan ja reunoille ruusukkeita.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti