15. toukokuuta 2016

Lusikkaleivät


Lusikkaleivät on kiistämättä suosikkipikkuleipiäni. Ruskistetun voin aromi on vain niin herkullinen. Juhlapöydässä lusikkaleivät on varma valinta. Työläitähän nämä ihanuudet ovat, sillä jokaista pikkuleipää kohti pitää muotoilla lusikassa kaksi puolikasta, joiden väliin tulee paiston jälkeen marmeladi. Koko komeus kruunataan kierittelemällä täytetyt pikkuleivän sokerissa. Olen leiponut lusikkaleipiä jo vuosia Valion reseptillä.



200 g voita
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Vadelma- tai omenamarmeladia
sirosokeria

Kiehauta voi kattilassa ja jatka kuumentamista alhaisella lämmöllä sekoitellen, kunnes voin väri muuttuu punertavan ruskeaksi. Voi ei saa palaa. Ota kattila liedeltä ja lisää päälle sokerit, sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi ja sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jäähdytä taikinaa hetki jääkaapissa ennen muotoilua. Ota taikinaa teelusikkaan ja paina tiiviiksi, poista ylimääräinen taikina. Irroita pikkuleipä lusikasta ja siirrä pellille, ole varovainen, ettei muotoiltu lusikkaleipä hajoa irrottaessa. Paista lusikkaleipiä 175 asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi, 10-12 minuuttia. Anna lusikkaleipien jäähtyä ennen täyttämistä. Pursota marmeladia puolille pikkuleivistä ja paina toinen puolikas varovasti päälle. Kierittele lusikkaleivät sirosokerissa. Säilytä tiiviissä rasiassa. Lusikkaleipiä voi tarvittaessa myös pakastaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti