16. toukokuuta 2016

Jaffakeksipiirakka


Piirakka, kuin jättikokoinen jaffakeksi. Aika herkullista eikö vain? Omaan makuuni piirakan rakenne ja maku oli todella lähellä esikuvaansa, jaffakeksiä. Piirakan pohja on ohut sokerikakkupohja, täytekerrokseksi keitetään appelsiinihyytelö ja piirakka kuorrutetaan tummasuklaakuorrutuksella. Jos olet jaffakeksien ystävä suosittelen lämpimästi tämän piirakan leipomista. Ohje on kinuskikissan uusimmasta kirjasta, Kinuskikissa taikoo.


Pohja
2 pienta kananmunaa
3/4 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja

Kostutus
n.½ dl appelsiinimehua 

Täyte
5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
4 dl hillo-marmeladisokeria

Kuorrutus
130 g tummaasuklaata
1 dl kuohukermaa

Vuoraa irtopohjavuoan (24-26 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Kostuta pohja appelsiinimehulla.

Mittaa täytteeseen tuleva appelsiinimehu ja marmeladisokeri kattilaan. Keitä sekoitellen 25 minuuttia. Siirrä kattila kylmään vesihauteeseen ja sekoittele, kunne seos on jähmettynyt kiisselimäiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Irrota piirakka vuoasta ja siirrä leivinpaperin päälle kuorruttamista varten.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lämmitä kerma kattilassa, älä kuumenna kiehuivaksi. Lisää suklaasula lämpimän kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute piirakan pinnalle ja reunoille. Anna ylimääräisen kuorrutuksen valua leivinpaperille. Vedä piirakan pinta ruudukkokuviointi, kuten jaffakeksienkin pinnassa on. Siirrä piirakka jähmettymään jääkaappiin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti