Vasta uunista otettu, vielä lämmin sämpylä, johon voi sulaa päälle on vain niin hyvää. Nämä juustosämpylät ovat ihanan pehmeitä ja ilmavia. Rapsakka juusto sämpylän pinnalla viimeistelee nautinnon. Ohje näihin herkkusämpylöihin on Kakkutaikurin blogista. Vaihdoin alkuperäisen ohjeen perunahiutaleet perunasosejauheeseen ja lisäsin tästä syystä nesteen määrää alkuperäiseen ohjeeseen nähden. Ohjeesta tulee n.18 reilua sämpylää.
300g kuumaa vettä
300g haaleaa vettä
1.5 pss kuivahiivaa
25g sokeria
30g öljyä
10g suolaa
750g vehnäjauhoja
n.200 g juustoraastetta sämpylöiden pinnalle
Mittaa kulhoon perunasosejauhe. Kaada päälle vedet ja sekoita tasaiseksi. Mittaa kulhoon loput taikinan raaka-aineet, vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä, huoneenlämmössä 15 minuuttia. Paloittele taikina haluamasi kokoisiksi sämpylöiksi. Pyörittele sämpylät ja paina juustoraasteessa. Jos juusto ei tartu, kostuta sämpylän pintaa hiukan vedellä. Kohota sämpylöitä n. 30 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti