18. maaliskuuta 2016

Aurinkoiset rahkapullat



Rahkapullat kuuluu monilla pääsiäisen perinteisiin. Tälläkertaa pullissa on rahkatäytteen kaverina appelsiinimarmeladia. Samalla ohjeella voi leipoa myös tavallisia rahkapullia ilman marmeladi täplää. Rusina-rahkapullia saat lisäämällä rahkatäytteen joukkoon rusinoita.


1 annos perus pullataikinaa

Rahkatäyte
2 kananmunaa
500g maitorahkaa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua

1 rs appelsiinimarmeladia

Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Jaa levännyt taikina puoliksi ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Paloittele tangot pulliksi. Pyöritä pullat ja nosta pellille, jätä tavallista enemmän tilaa pullien väliin. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Valmista pullien kohotessa täyte. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja ota hiukan sivuun, voitelua varten. Lisää kulhoon  muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla kuopat täytettä varten. Paina reilusti, ettei pullan pohja kohoa uunissa. Voitele pullista reunat kananmunalla. Annostele rahkatäyte koloihin. Pursota marmeladi rahkatäytteen päälle pullien keskelle. Paista rahkapullia 210 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Rahkatäyte kiinteytyy jäähtyessään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti