23. helmikuuta 2016

Myslipatukat



Kuivahedelmiä, muroja, simeniä, pähkinöitä, hiutaleita. Niistä on nämä herkkupatukat tehty. Myslipatukat on mainio välipala. Patukat on helppo ja vaivaton valmistaa. Niitä voi muokata rajattomasti, omien mieltymysten mukaisesti.
Patukat maistuvat ihanasti kookokselta, jos et pidä kookoksen mausta niin jätä se pois ja laita vaikka hiukan enemmän kaurahiutaleita. Itse käytin patukoihin S-kaupoissa myytävää kuivahedelmäsekoitusta, jossa oli kuivattuja karpaloita, mangoa, papaijaa, ananasta sekä kuivattuja banaaneja, jätin banaanit pois patukoista. Lisäksi laitoin rusinoita.


160 g voita
1,2 dl vaaleaa siirappia
1,4 dl ruokosokeria
125 g kaurahiutaleita
100 g kookoshiutaleita
63 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
30 g kuivattuja taateleita hienonnettuna
63 g maissihiutaleita
63 g auringonkukansiemeniä
30 g kuivattuja karpaloita hienonnettuna
63 g kuorittuja saksanpähkinöitä rouhittuna
63 g rusinoita

Mittaa kattilaan voi, siirappi sekä sokeri. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet ja seos on sileää. 

Mittaa muut aineet suureen kulhoon ja sekoita. Kaada joukkoon voiseos ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, vuoan koolla voit säädellä patukoiden paksuutta. Painele seos vuokaan tiiviisti esim. lusikalla. Peitä myslipatukka levy leivinpaperilla ja laita päälle painoa, jolloin levystä tulee tiivis. Anna jäähtyä ja nosta sitten jääkaappiin yöksi. Leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi. Patukat pysyvät koossa parhaiten viileänä, nosta ne huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti