12. tammikuuta 2016
Helpot ja nopeat Rieskat
Rieskat on äärimmäisen vaivatonta leipää. Näihin maukkaisiin rieskoihin voi sitäpaitsi hyötykäyttää perunamuussin tähteet. Näitä jaksaa malttamatonkin leipuri tehdä, sillä vaivaamista ja kohottelua ei tarvita, vain sekoitus, taputtelu ja uuniin. Rieskat kunnon voilla on maistuvia kaikessa yksinkertaisuudessaan.
2 dl perunasosetta
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 1/4 vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
voita
Sekoita perunasoseen joukkoon suola sekä muna. Sekoita joukkoon jauhot. Taputtele taikinasta pellille jauhotetuin käsin ohuita rieskoja. Pistele rieskat ennen paitoa. Paista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin pilkullinen. Voitele kuumana voisulalla. Rieskat on parhaimmillaan lämpiminä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti