4. joulukuuta 2015

Mehevä porkkanaleivos


Olen tykännyt porkkanaleivoksesta aina. Se on ihanan mehevää ja maistuvaa. Minusta porkkanaleivos kuuluu kuorruttaa ehdottomasti tuorejuusto seoksella, olen joskus maistanut sulatejuustolla kuorrutettua versiota, joka ei ollut makuuni. Monissa resepteissä porkkana tulee raastettuna, tässä porkkana keitetään ja soseutetaan , jolloin lopputulos on mehevämpi ja kauniin oranssi. Tämän porkkanaleivoksen reseptin olen saanut koulusta. 



 Porkkanaleivos uunipellille

400 g kananmunaa                                            
680 g sokeria                                                  
450 g voita sulatettuna
520 g vehnäjauhoja
8     g suolaa
12   g leivinjauhetta
8     g soodaa
10   g kanelia
600 g porkkanasosetta

 Kuorrute: 

Jos olet kuorrutuksen ystävä niin suosittelen ehdottomasti tekemään sen kaksinkertaisena. 

100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
300 g tomusokeria
10   g vaniljasokeria
          mantelirouhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon voisula ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikina joukkoon. Lisää lopuksi porkkanasose ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina syvälle uunipellille ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Valmista pohjan jäähtyessä kuorrutus. Sekoita voi ja tuorejuusto tasaiseksi. Sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.
Levitä kuorrutus täysin jäähtyneelle pohjalle. Ripottele lopuksi pinnalle mantelirouhetta.






1 kommentti: